Szeretett üdvözlünk mindenki a megújult weboldalunkon. Ez az oldal egy információs oldal. Igyekszünk minden tájékoztatást, mint pld. a felelős állattartásra vonatkozó információkat, törvényeket, rendeleteket fókuszba helyezni, hogy ezzel is megkönnyítsük a gyakorló, illetve leendő állattartók helyzetét. Próbálunk rávilágítani, hogy az állattartás mekkora felelősséggel jár, ugyanakkor mennyi öröm is van benne. Az egyesület működésének egy-két fontosabb mozzanatával is szeretnénk Benneteket megismertetni. A weboldal folyamatosan bővül, idővel szeretnénk minden fontos tudnivalót leírni.

Mivel az egyesület nem rendelkezik menhellyel, az állatok elhelyezése nagyobb gondot okoz, mint azoknak az állatvédőknek, akiknek van. Megjegyezzük, hogy ezért őket sem lehet irigyelni, mindenhol helyhiánnyal küzdenek. Sajnos országunkban az állattartási kultúra csak kevés százalékban alakult ki. Vannak olyan térségei az országnak, ahol – az állatvédők erőfeszítései ellenére –  nem tudták a rossz mentalitást megváltoztatni. Még mindig sok a szaporító, a rossz állattartási körülmény, a kóbor állat, és még sorolhatnánk. Ezek miatt a körülmények miatt sajnos sok állatnak kell szenvednie.

Talán van egy kis remény, az állatvédőknek sikerüt azt elérni, hogy a legtöbb gyepmesteri teleppel együtt-működhessenek. A mi térségünkben Pécsen, illetve Siklóson tudunk ilyen megállapodásról.

Mint, ahogy azt a bemutatkozóban leírtunk, nekünk a korlátaink miatt nem sikerült megvalósítanunk a célunkat, így kialakítottuk az ideiglenes befogadói hálózaunkat, ami hosszú évek óta egész jól működik.

Igyekszünk minden hívásra, üzenetre, telefonhívásra reagálni. Ha még sem sikerült, az nem  azért van, mert nem akarunk, hanem nincs rá idő, vagy ember, aki azonnal megoldja az aktuális problémát.